Blog

Parkeren op Schiphol wijzigt

posted 2017-05-24 08:30:59.590 tags Parkeren Privium Schiphol Zakenreis

Parkeren op Schiphol
Schiphol ParkingVanaf 1 oktober 2017 is het niet langer mogelijk om te parkeren in de parkeergarage P2 op Schiphol. De populaire parkeerplek vlakbij Terminal 1 maakt plaats voor de uitbreiding van de luchthaven met een nieuwe terminal en nieuwe pier.
Het deel van de parkeergarage dat het dichtst bij de vertrekhal ligt is in gebruik voor klanten van Schiphol Privium. De luchthaven zegt dat Privium-leden ook na 1 oktober op enkele minuten loopafstand van de terminal kunnen parkeren.

P2
De P2 parkeergarage maakt plaats voor bouwverkeer. Het wordt de uitvalsbasis voor de bouw van de nieuwe pier en terminal die tot 2023 gebouwd worden. De parkeergarage ligt dichtbij ‘Vertrek 1’ aan de aanliggende gates gelegen, waar de Europese vluchten vertrekken.
Op de plek van het oude Hilton komt een kleine uitbreiding van P1 die eind 2017 klaar moet zijn. Vanaf die parkeergarage wordt het naar de nieuwe A-pier twee kilometer lopen. Parkeren in een ander deel van P1 (als er plek is), of vanaf een andere gate vertrekken, maakt de wandelafstand uiteraard korter.

Onduidelijkheid
Schiphol AirportEnkele maanden geleden werd nog een openbare aanbesteding uitgeschreven voor een opknapbeurt van P2. De eerste sectie zou verdwijnen en op de rest van de garage wilde de luchthaven twee extra parkeerlagen bouwen. Nu is op het laatste moment toch gekozen voor sloop van P2. In de oorspronkelijke plannen zou het besluit begin dit jaar worden genomen. Het is onduidelijk waarom Schiphol nu alsnog voor de sloop-optie kiest.

Tijdelijke P
P2 kent ongeveer drieduizend parkeerplekken. Een woordvoerder van Schiphol zegt dat er momenteel bekeken wordt hoe de parkeerplekken gecompenseerd worden. Voor de hand ligt dat deze voor de drukke periode van 2018 gevonden moeten zijn, anders heeft de luchthaven een parkeerprobleem. Er lijkt een nieuwe -mogelijk tijdelijke- parkeergarage te komen. Deze zou parallel aan P1 komen, op het veld waar nu gras ligt en bomen staan, tussen P1 en het Citizen M hotel. De kogel hierover is echter nog niet door de kerk. De naam is er wel al: P XXL.

Privium
Het slopen van P2 is ook een flink verlies voor de Privium passagier. Hoeft de frequente reiziger nu slechts enkele minuten te lopen naar vertrek 1, dat wordt aanzienlijk langer als op de Privium-plekken van P1 geparkeerd moet worden. Vanaf Privium-P1 naar de A-gates is het een ruime anderhalve kilometer lopen. Het is de tweede achteruitgang in korte tijd. Eerder verdween al de directe-loopbrug tussen P2 en de B- en C-pier. Privium kost 215 euro per jaar, plus 36 euro parkeergeld per dag.

Meer weten over parkeren op Schiphol? Neem contact met ons op  of 

<< back to blog listing\
comments powered by Disqus
Woerden
Leidsestraatweg 70
3443 BX
Teuge
Rijksstraatweg 219
7395 MB
Grootebroek
Industrieweg 30 B
1613 KV
Amsterdam
Joan Muyskenweg 84
1114 AN

Facebook   Twitter   Linkedin